4 skäl att boka mötesrum för att effektivisera arbetet

Idag är det många företag som väljer att boka ett mötes- eller konferensrum för att arbeta mer effektivt. Det finns goda skäl till det, särskilt om du är ute efter att arbeta kortare dagar.

Boka mötesrum

Under de sista åren har det blivit mycket vanligt för både enmansföretagare, större företag och statliga aktörer att boka rum på ett konferenshotell. Det är ett smart sätt att lätt kunna mötas i en lagom stor lokal, särskilt om deltagarna kommer från olika platser. Det spelar ingen roll om du håller på att starta upp ett företag, ska hålla i en stor konferens eller bara vill kunna arbeta ostört med något viktigt – att arbeta på ett externt ställe underlättar mycket. Du hittar ditt mötesrum i Stockholm city hos Helio som både erbjuder rum, konferensrum och eventlokaler. Smart arbetssätt för dig som vill maxa arbetsdagen för att få gå hem tidigare.

1# Träffa andra företagare för första gången – neutral mark

Du ska träffa andra företagare. Ni är flera personer och frågan uppstår såklart var ni ska vara. När man träffas för första gången får ofta värden ett omedvetet försprång, den ses lite som en ledare. Om inte annat så har personen koll på kaffemaskin och vet var kopiatorn står. För att träffas på jämlik basis är det klokt att träffas på neutral mark, särskilt första gången.

2# Klockan tickar

Ni är flera personer som ska träffas. Kanske är det ett blivande samarbete som ni ska avhandla eller så är det en kommande kund som du möter. Oavsett finns det en risk att tiden går. Forskning visar att möten verkligen stjäl arbetstid. Genom att hyra ett rum en viss tid så måste ni sätta igång. Ni vet att ni har en, två eller åtta timmar på er att bli klara med allt. Då vet du också vilken tid som du får gå hem.

3# Kort arbetsväg

Genom att boka ett mötesrum i centrala Stockholm blir det ungefär lika lång resväg för alla. Det blir lättare att planera och alla kan åka kollektivt.

4# Jobba effektivt

Om ditt mål är att få jobba kortare arbetsdagar måste du ju samtidigt hinna med allt under den tid du har. Annars kommer du ju att behöva jobba fler timmar eller jobba övertid hemifrån. Om du har ett viktigt projekt kan du välja att boka ett mötesrum för en dag för att verkligen bara koncentrera dig på just det projektet. Vi arbetar mycket bättre när vi bara arbetar med en sak och inte blir avbrutna. Då kommer du verkligen att kunna maxa din arbetsdag, utan att för den delen behöva arbeta maxat antal timmar.