Effektivisera arbetet hemifrån

När du arbetar hemifrån kan det vara svårt att balansera arbete och fritid. Den där familjära känslan av ”varför spenderar jag tid på det här när jag egentligen bör jobba” gör sig konstant påmind, vilket ibland leder till onödig stress eller gör att du inte kan slappna av på riktigt efter en arbetsdag. Nedan kan du därför läsa om en del information angående fördelar med färre arbetstimmar och tips till hur du skapar ett sunt arbetslugn i hemmet.

Separera arbete och fritid

Möjligheten att arbeta hemifrån, vare sig det gäller frilansarbete eller eget företag, har aldrig varit större. Sidor som capcito.com erbjuder lån med flexibel kredit, vilket gör det betydligt enklare att hålla ett eget företag vid liv. Andra arbetsplatser erbjuder tjänster med en del- eller heltidsposition avlägset från huvudkontoret. Detta kräver en del disciplin från din sida. Det händer att fritid och mental hälsa kan ta lite stryk om du inte har ett ordentligt schema att följa.

Självklart beror arbetsschemat på vilken typ av tjänst eller arbete du bedriver. Men något som överlag fungerar för de allra flesta är att ha ett avskilt kontor i hemmet. Har du inte tillgång till ett rum, räcker det med en plats i lägenheten där jobb är det enda du sysslar med. Lämna mobilen utanför arbetsplatsen, avsätt arbetstid varje dag och säg till vänner eller familj att du kommer vara upptagen under en viss tid varje dag. Detta skapar en plats i hemmet som endast är för arbete. Men hur mycket tid ska du sätta undan för jobb?

Kortare arbetsdagar kan leda till mer effektivt arbete

Återigen beror detta på dina arbetsuppgifter. Men tro inte att du nödvändigtvis kommer få mer gjort bara för att du sätter undan mer tid. Mycket pekar på att effektiva, kortare arbetsdagar håller både kropp och sinne mer alert, och på så sätt gör att du är mer effektiv på din arbetsplats. Ett fokuserat arbetsschema med kortare dagar på kontoret kan därför leda till att du får mer arbete gjort. Glöm dock inte bort att ta korta pauser emellanåt.