Kortare arbetstid som egenföretagare

Att vara egenföretagare innebär en finansiell osäkerhet, men ändå är det allt fler som väljer att starta eget bolag. Trots de finansiella riskerna finns det många fördelar med att vara egenföretagare. Att själv kunna bestämma över sina arbetstider och vara sin egen chef är några av de vanligaste anledningarna. Här kan du läsa mer om hur det är att starta och driva eget företag och hur det kan påverka dina arbetstider.

Att starta eget företag

Många företagare tycker att den första tiden som entreprenör är stressig. Att driva eget bolag innebär bland annat att din inkomst kan variera vilket innebär en finansiell risk. Det egna företaget finansieras ofta delvis av eget kapital, men ibland behövs ett extra tillskott för att få verksamheten att växa och bli lönsam. Ett företagslån med låg ränta är ett bra sätt att finansiera bolaget och tillväxten. Hos fakturino.se kan du jämföra företagslån och låna upp till 60 miljoner kronor. På deras hemsidan jämförs upp till 30 banker och finansbolag helt kostnadsfritt för att hitta rätt företagslån för just ditt företag. Att öka företagets kapital är ett bra sätt att minska den finansiella stressen samt för att snabbt kunna få bolaget att växa.

Att driva eget företag

Många tycker att det första året är det jobbigaste, men de som lyckas försörja sig som egenföretagare ser framför allt fördelarna med att driva eget. Som entreprenör har du ett stort ansvar och du måste själv se till att verksamheten utvecklas. Det är dock en befriande känsla att kunna bestämma över sin tid och arbetsuppgifter. Ibland, framför allt i uppstartsfasen av bolaget, arbetar egenföretagaren mer än en genomsnittlig arbetsdag. När företaget mognat och har fasta rutiner är det dock många som har kortare arbetstid än genomsnittet. Detta beror dels på att egenföretagare har en högre motivationsgrad än en anställd och på så sätt arbetar mer effektivt.